perjantai 22. elokuuta 2014

Tukia, etuja ja helpotuksia persaukisille, ainakin leikisti

Totuusministeri Rinne haluaa verohelpotuksia pienipalkkaisille samalla kun yltäkylläisyysministeri Räty kertoo, ettei kyseisiä pienipalkkaisia edes juurikaan ole. Ällös huoli ministeri Rinne, se ei pilaa verohelpotusten hyötyjä.

Yksi verotus- ja tukiviidakon tärkeimmistä rakennuspilareista on sekavuus, jolla estetään Järjestelmän hyväksi- ja hyödyksikäyttö. Näin valtiolle jää enemmän pätäkkää uusien tilapäisten työpaikkojen luomiseen ja byrokraattisten kiemuroiden suunnitteluun. Duunarin näkökulmasta meillä on tuloverotus palkasta, palkan päälle hieman tukia ja sitten ehkä hiukan verohelpotuksia.. ja tietty mätkyjä. Soppaan kun lisätään vielä ostoksissa maksettu arvonlisävero ja katon korjauttamisesta saatava kotitalousvähennys, ollaan kohtalaisen turvallisilla vesillä. Ministeri Rinne on siis oikeilla jäljillä: Lapsiperheet ovat yhteiskunnan syöpä joka imee jättimäiset määrät rahaa tarjoamatta ikinä mitään hyödyllistä tilalle; parempi olisi ilman. Uusi verohelpotus lapsilisien pienentämisen jälkeen on hieno keino näyttää paperilla kaiken olevan kunnossa ja ihmisten voivan hyvin, vaikka todellisuudessa kukaan ei edes tiedä onko oikeutettu vähennykseen, nauttiiko sitä vai tuleeko se hakea erikseen.

Mikko hakee asumistukea

Mielestäni tätä samaa taktiikkaa kannattaisi hyödyntää muihinkin tukiin. Listan kärkiykkösenä ovat ehdottomasti opintotuet. Opintotukia on varaa pienentää jos luvataan opiskelijoille verohelpotuksia. Suurin osa opiskelijoista ei kuitenkaan käy opiskelujen ohessa töissä, joten ei ole mitään mistä vähentää helpotuksia. Listan kakkosena työttömyyspäivärahat ja kolmosena toimeentulotuki. Listaa muodostaessa olen vielä huolella pitänyt muistissa sen hyödyllisen näkökulman, että nämä kaikki ovat samalla tavoin yhteiskunnan pohjasakkaa, persaukisia hylkiöitä jotka ovat niin väsyneitä arkeen etteivät jaksa taistella vastaan tai selvittää mihin tukiin ja helpotuksiin ovat muka oikeutettuja.

Hullu rahoja kankkulan kaivoon jakelee.

Ps. Ehdottaisin mielelläni vielä rajumpia toimia syöpäläisten häätämiseksi, mutta totean itseni jääviksi huomattuani että taloutemme kahden aikuisen yhteenlaskettu palkka jaettuna kahdella on vähemmän kuin ministeri Rädyn määrittelemä 2100e/kk raja. Ei ole soveliasta jos olemattomat käyvät ohjeistamaan olemassaolevia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti